За нас

„Ако искаш светът да се промени – самият ти стани промяната."
                                                                       /Махатма Ганди/

От както станах баща имам една мечта, светът да стане по-добро място за живеене за моите деца и внуци. Натуралните ръчноизработени сапуни сбъдват мечтите ми. Чрез тяхното производството, аз и моето семейство, открихме очарованието на истинските продукти. Научихме се да живеем в един по-чист свят.

Продължение

КОИ СМЕ НИЕ

 

Веднъж ме попитаха, защо не влагам парфюми и ароматни композиции в сапуните ни? Защо не ги произвеждаме от готови продукти, както ги произвеждат останалите. И аз им отговорих : „Вие сте луди?! Нали, ако го правя по този начин, ще тровя преди всичко себе си и децата си.“

Вярвам, че естественият сапун, произведен от добре подбрани съставки, изчиства както  кожата, така и сетивата ни.

За това го създавам от растителни масла, билки и натурални добавки,  използвайки метода на студения процес. По този начин се запазва натуралния глицерин в него. Имено той, натуралният глицерин, успокоява и омекотява кожата.

При изработването на рецептите съм се подбирал съставките, които са най- полезни за кожата – основно билки и етерични масла. Натуралните сапуни ВИВ съдържат най-добрите съставки за кожата, предоставени от самата Природа.

Когато произвеждам сапуни аз се ръководя от следните принципи:

Да се използва  силата на истинската природа, за да се чистят, успокояват, лекуват и защитават кожата и сетивата ни.

Да се използват пресни, устойчиви съставки, които са здравословни, безопасни, естествени и ефективни при грижата за кожата на лицето, тялото и ръцете.

Да създадем бизнес, който да се ръководи от нашите основни ценности за здрава кожа, здравословен начин на живот и здрава планета.

Правете нещата, които ви правят щастливи!

Работилница - История

„През лятото на 2012 години на Пазар на Занаятите във Варна, съвсем случайно си купих натурален, ръчно изработен сапун. Честно казано, първоначално мислех, че съм го направили най-вече заради продавачката, но скоро разбрах, че не е било така. В банята усетих един ненатрапчив, дълбок аромат, който не можех да забравя. Ръцете и тялото ми бяха меки и идеално хидратирани. И всичко това благодарение на това малко и ароматно късче сапун.“ Така Пламен описва началото на любовната игра между него и натуралните, ръчно изработени сапуни. И така, той решава да загърби успешната си кариера – до този момент той е предприемач в сферата на строителството.

„Започнах в нашата кухня. Месеци наред прекарвах затворен в тестове и изследвания, търсейки най-точните съставки, за да създам най-добрите формули, които са основна част от асортимента днес.“

За да установи качествата на всяко едно масло, Пламен ги е пробвал в отделни рецепти. „По метода на проба – грешка. Тестваш и напредваш. Не можеш да разбереш на момента, като при един сладкиш например. Сапунът изисква повече от месец, за да узрее и да разгърне същинските си качества. При студения метод за производство на ръчно направени сапуни, важи същото правило като при виното: колкото по-стар, толкова по-хубав.“

За дългия и специфичен процес Пламен говори с вдъхновение : „Първо трябва да имаш желание. Трябва да гориш. Тук създавам, след това се прибирам у дома и чета. Можеш да експериментираш безгранично и точно това е много зареждащо.“
Първите, които повярвали в него били организаторите на Фермерски пазар Варна. Там той реализира първите си продажби.

Първи фермерски пазар 2012г. – Моята Еко Коледа 2012


Професионални Натурални сапуни ръчноприготвени сапуни

През 2015г. Пламен решава да създаде първата в България регистрирана работилница за домашен сапун.


Така Пламен реализира идеята си да сътвори място, което да доставя радост на сетивата. С влизането в работилницата, те обгръщат красота и аромати, и времето сякаш спира. Всички негативни емоции са останали пред вратата и се потапяш в море от ухания.

b1 b2

b4 b6

Работилницата ни за сапуни е отворена през цялата година и всички са добре дошли. Когато сте във Варна, заповядайте при нас на адрес: ул.Хан Аспарух 30 / в гръцката махала, близо до Шишковата градинка/.

Работилница за натурални сапуни

Можете да се свържете с нас на тел: 0888 99 58 10!